Gratis adviesafspraak en quickscan

Starten met verandering gaat makkelijker als je weet wat prioriteit heeft en waar de meeste impact kan worden gemaakt.

Wil jij weten hoe jouw 24/7 bedrijf ervoor staat?

De quickscan is gebaseerd op onze Shiftwork Maturity Index (SMI) en geeft snel een beeld van de knelpunten of gaps in jouw bedrijf.

Door het invullen van de vragen kunnen we alvast kennismaken met jou en je bedrijf en goed met je meedenken als we elkaar spreken. En je ontvangt direct gratis advies!

Het invullen van de quickscan duurt een paar minuten. Daarna nemen we snel contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Hieronder vind je 12 vragen. Geef svp bij elke vraag aan in welke mate je bedrijf zaken al toepast of al in gebruikt heeft. Als je alle vragen hebt beantwoord, klik dan rechtsonder op ‘verstuur’.

Arbeidstijden

Vraag 1 - is er sprake van structuur en voorspelbaarheid in de roosters?

Vraag 2 - worden er analyses gedaan van de verschillen tussen het geplande (het rooster ‘op papier’) en het daadwerkelijk gedraaide rooster in het kader van gezondheid en veiligheid?

Data & People Analytics

Vraag 3 - in welke mate gebruikt het bedrijf data en analyses om patronen van ziekteverzuim en prestatieproblemen in verband met onregelmatig werk te monitoren?

Vraag 4 - hoe goed worden de inzichten uit data-analyse benut om verbeteringen aan te brengen in werkroosters en werkdruk?

Leren & Ontwikkelen

Vraag 5 - in hoeverre zijn er binnen het bedrijf opleidingsprogramma's in het ondersteunen van medewerkers om gezond en productief te blijven ondanks hun onregelmatige werktijden?

Vraag 6 - biedt uw organisatie begeleiding aan in het omgaan met financiën voor (nieuwe) medewerkers?

Interventies & Programma’s

Vraag 7 - in welke mate biedt het bedrijf ondersteuning voor gezonde levensstijlkeuzes (zoals voeding en beweging) specifiek gericht op medewerkers met onregelmatige diensten?

Vraag 8 - in hoeverre krijgen medewerkers in onregelmatige diensten met klachten individuele ondersteuning aangeboden, naar eigen behoefte of bijvoorbeeld op basis van PAGO of PMO uitslagen?

Gezonde Werkomgeving

Vraag 9 - in hoeverre wordt er met de aanbod van voeding rekening gehouden met de wisselende werktijden, wat betreft de openingstijden van de kantine en de aanwezigheid van gezonde producten daar?

Vraag 10 - biedt uw organisatie mogelijkheden op de werkplek voor medewerkers in onregelmatige diensten om zelf hun vitaliteit te bevorderen, in de vorm van bijvoorbeeld keukenfaciliteiten om zelf eten te maken/op te warmen?

Veiligheid

Vraag 11 - evalueert uw organisatie de roosters en werkpatronen specifiek om veiligheidsrisico’s als gevolg van vermoeidheid te identificeren?

Vraag 12 - voert uw organisatie Time-of-Day analyses uit van near misses, incidenten en ongevallen om perioden en specifieke tijdstippen te identificeren waarop de veiligheidsrisico’s binnen de bedrijfsprocessen verhoogd zijn?